گروهی از محققان مرکز رشد دانشگاه شهید بهشتی با استفاده از نرم افزار گوشی های هوشمند سیستمی را برای کنترل روشنایی، مصرف بهینه انرژی و کنترل تردد در منزل عرضه و بدین وسیله یک خانه هوشمند تمام عیار را اجرایی کردند به گزارش بنانیوز میلاد ذوقی از محققان این پروژه تحقیقاتی در گفتگو با خبرنگار مهر، ساختمانهای هوشمند را سازه هایی معرفی کرد که کنترل و مدیریت آن به صورت اتوماتیک صورت می گیرد و افزود: در این طرح سیستم یکپارچه ای را عرضه کردیم که قادر است کلیه وسایل و ابزار آلاتی که در منزل موجود است را توسط اینترنت و نرم افزارهای گوشی های همراه و تبلت هوشمند کنترل و مدیریت کند.
وی با اشاره به قابلیت های این سیستم یکپارچه، اضافه کرد: با استفاده از این نرم افزارها می توان روشنایی ها، هواسازها، فن کویل ها، سیستم های امنیتی ساختمانها و تاسیسات مکانیکی و برقی سازه ها را مدیریت و کنترل کرد.
ذوقی به بیان جزئیات این طرح پرداخت و خاطر نشان کرد: این سیستم هوشمند شدت روشنایی و طرز روشن شدن لامپها را کنترل می کند به گونه ای که قادر به کنترل هوشمند روشنایی محیطهایی که فردی در آن نیست و همچنین کریدورها و راهروها از طریق موبایل است.
وی با تاکید بر اینکه در این روش نیازی به کلید و پریز و یا سوئیچ خاصی نیست، اظهار داشت: علاوه بر این در این سیستم می توان تردد افراد، باز و یا بسته بودن درب وردی ساختمانها، پارکینگ، کنترل آسانسور و کنترل دوربین های مدار بسته و گرداندن آن را مدیریت کرد.
این محقق در این باره توضیح داد: برای این منظور با لمس کردن صفحه گوشی و یا تبلت هوشمند می توان تصاویر دریافتی دوربین های امنیتی را مشاهده کرد و از طریق اینترنت از محیط کار با آیفون درب ورودی ارتباط برقرار و رفت و آمد کودکان و یا افراد دیگر را کنترل کرد.
وی مصرف بهینه انرژی را از دیگر قابلیت های سیستم عرضه شده نام برد و یادآور شد: کاربر با استفاده از سنسورها و آپشن های سیستم می تواند میزان استفاده از سیستم های برقی و همچنین پرده های موتور دار برای کنترل نور خورشید در محوطه اتاق را کنترل کرد. به این ترتیب که در طول روز که رفت و آمدی در محیط مسکونی نیست می توان نسبت به خاموش کردن لامپها و روشنایی ها و خاموش کردن سیستم تهویه به صورت اتوماتیکی اقدام کرد.
محقق سیستم هوشمند خانه، اضافه کرد: این سیستم را می توان به صورت "سناریوی بیدار شدن از خواب" برنامه ریزی کرد به این ترتیب که راس ساعت تعیین شده سیستم گرمایشی و یا سرمایشی فعال شود. این امر سبب می شود که دمای اتاق بیش از اندازه سرد و یا گرم نشود.
ذوقی کنترل لوزم صوتی و تصویری را از دیگر مزایای این سیستم ذکر کرد و گفت: امروزه در هر خانه ای لوازم صوتی و تصویری متعدد چون رادیو، تلویزیون و پخش کننده های مختلف وجود دارد که هر کدام از این سیستم ها کنترل مخصوص به خود را دارند، در سیستم عرضه شده کلیه کنترل ها در گوشی یا تبلت هوشمند قرار داده شده است ضمن آنکه کنترل آیفن های صوتی و تصویری نیز از این طریق امکانپذیر است.
وی همچنین با تاکید بر اینکه با استفاده از این سیستم می توان لوازم الکتریکی مکانیکی داخل آشپزخانه را کنترل کرد، اظهار داشت: در آشپرخانه ها لوازمی چون ماکروویو، اجاق گاز، یخچال و هود وجود دارد که این دستگاهها بخش اعظمی از انرژی را مصرف می کنند. با استفاده از روش ارائه شده می توان در محیط کار به منظور گرم کردن غذا مایکروویو را روشن و یا خاموش کرد. علاوه بر این کنترل روشن و خاموش کردن چای ساز و قهوه جوش و همچنین قطع کردن اتوماتیک گاز و فر به همگام احساس نشتی در این سیستم پیش بینی شده است.
این محقق از کاربردی شدن این سیستم هوشمند خبر داد و افزود: پایلوت این طرح در دانشگاه شهید بهشتی اجرایی شده است
دیدگاه شما