محصولات تخفیف دار
دسته بندی : اخبار و مقالات
در خانههای امروزی پکیج دیواری گازی که در بیشتر خانهها از آن استفاده میکنند. برخی از افراد پکیج دیواری گازی خود را در آشپزخانه نصب میکنند و برخی دیگر در قسمت بالکن آن را نصب میکنند؛ اما بیشتر افرادی که پکیج دیواری گازی دارند آن را در آشپزخانه نصب میکنند که دسترسی به آن آسانتر باشد؛ اما در نصب پکیج دیواری گازی باید نکات بسیار مهمی را رعایت کنید تا وجود آن در آشپزخانه برای شما خطرآفرین نشود.
مطالبی که قرار است در این مقاله بخوانید:
1-حداقل فاصله پکیج از کابینت مجاور آن باید ۱۵ سانتیمتر باشد.
2-حداقل فاصله پکیج از دیوارهای مجاور آن باید ۱۰۰ سانتیمتر باشد.
3-حداقل فاصله پکیج از کف زمین میبایست ۱۲۰ سانتیمتر باشد.
4-حداقل فاصله کلاهک تعدیل پکیج تا دریچه خروجی دودکش میبایست ۳۰ سانتیمتر باشد.
5-محل نصب پکیج نباید درزبند کامل باشد.
6-محل نصب پکیج میبایست عاری از رطوبت و تراز باشد؛ بنابراین رختکن، حمام، دستشویی و یا زیرزمین محل مناسبی برای نصب پکیج نیستند.
7-محل نصب پکیج میبایست در نزدیکی دودکش با میزان مکش کافی باشد.
8-محل نصب پکیج میبایست بهدوراز وسایل گرمازایی مثل اجاقگاز باشد.
9-حداقل فضای تعبیهشده برای نصب پکیج میبایست ۸ مترمربع باشد، اگر فضایی که در نظر دارید کمتر از این مقدار است هرگز پکیج را در آنجا نصب نکنید. معمولاً به ازای هر کیلووات توان پکیج یک مترمکعب فضا لازم است برای مثال پکیجی با توان ۲۸ کیلووات نیاز به فضایی حداقل بهاندازه ۲۸ مترمربع دارد.
استفاده از پکیج در فضاهای کوچک بسیار خطرناک بوده و با مسمومیتهای کمبود اکسیژن و در مواردی مرگ خاموش بوده است. طبق مقررات ملی ساختمان، مبحث هفده، نصب وسایل گازسوز گرمایشی در فضای درونی ساختمان و امثال پکیج در واحدهای مسکونی با مساحت زیر ۶۰ متر ممنوع است.
برای اینکه بتوانید برای ساختمان خودتان مجوز پایان کار را بگیرید، باید تمامی بخشهای آن را طبق مقررات ملی ساختمان طراحی و اجرا و عملی کرده باشید. برای نصب پکیج مقررات و استانداردهایی وجود دارد که مربوط به مقررات ملی ساختمان هستند و اگر شما آن مقررات را کاملاً اجرا و عملی کرده باشید، میتوانید بهراحتی مجوزهای لازم را دریافت کرده.
پکیج را باید درجایی نصب کنید تا بیشترین ایمنی و بهترین بازدهی و بهترین نتیجه را داشته باشد بهطورکلی بهترین مکان برای نصب پکیج عبارتاند از:
1-پکیج بایستی از زمین یک الی ۲ متر فاصله داشته باشد.
2-بهتر است محل نصب پکیج در فضای بسته باشد، یعنی در محیط بازمانند حیاط، بالکن و غیره نصب نشود.
3-برای نصب پکیج باید محلی را در نظر داشته باشید تا در صورت مشکلات احتمالی و نیاز به تعمیر و سرویس بهراحتی بتوان به آن دسترسی داشت.
4-بایستی پکیج از دیوارههای اطراف حدوداً ۱۰ سانت فاصله داشته باشد.
5-بهترین محل نصب پکیج دیواری در نزدیکی انشعابات لوله گاز و برق است تا راحتتر بتوان به سوخت آن دسترسی پیدا کرد. همچنین لولهکشی و برقکشی آن بهصورت روکار نباشد.
6-پکیج در خانههای قدیمی این است که پکیج باید دودکش مجزا داشته باشد. در غیر این صورت بایستی مکانی مناسب برای دودکش مشخص شود.
7-پکیج را درجایی نصب کنید که از لولهکشی مناسب آب برخوردار باشد.
8-محل نصب پکیج در حیاطخلوت یا بالکن باید به این شکل انجام شود که برای لولهکشی رادیاتور و شوفاژ مشکلی پیش نیاید.
یکی از مناسبترین و بهترین محلها برای نصب پکیج دیواری و زمینی در داخل ساختمان، آشپزخانه است. در آشپزخانههای کوچک اگر پکیج دیواری نصب میکنید میبایست از هواکشهای مشبک در بالا و پایین درها استفاده کنید تا فضای اتاق محل نصب دستگاه به هوای آزاد بیرون از اتاق در جریان باشد.
1-استفاده آسانتر از گاز، آب و برق
2-دسترسی سریع و آسان برای تعمیر پکیج
3 -پکیج را میتوان درون کابینت آشپزخانه قرارداد تا از ایجاد سروصدای زیاد پکیج جلوگیری کرد.
4-لولههای پکیج در زمستان دچار شکستگی و نشتی نمیشوند.
5-پکیج در معرض وزش باد، آفتاب، باران و غیره قرار ندارد و درنتیجه این امر سبب بازدهی بهتر پکیج میشود.
6-به دلیل در دسترس بودن، امکان بررسی وضعیت پکیج برای افراد داخل ساختمان وجود دارد تا اگر کوچکترین مشکل برای پکیج پیش آمد فوراً به حل آن مشکل بپردازند.
1-هرچند میتوان پکیج بوتان را داخل کابینت آشپزخانه نصب کرد اما بههرحال محلی را داخل ساختمان اشغال میکند.
2-فضاهای کوچک برای نصب پکیج مانند آشپزخانه میتواند برای ساکنین داخل ساختمان بهویژه کودکان خطرناک باشد.
همانطور که گفته شد پکیجها، با حذف موتورخانه و مستقل کردن هر واحد از ساختمان تأثیر بزرگی در بهینه شدن مصرف انرژی ساختمان دارند. یکی از دیگر از فواید این سیستم اشغال فضای کمی را در خانه است. استفاده از پکیج در بالکن بهطورکلی توصیه نمیشود بااینحال با زیادشدن آپارتماننشینی، مهندسان و طراحان تلاش کردند که از کوچکترین فضای ساختمان هم استفاده کنند که در ساختمانهای جدید نصب پکیج در بالکن و یا تراس بسیار رونق پیداکرده است؛ اما چه مزایا و معایبی در نصب پکیج در بالکن وجود دارد؟
1-اشغال نشدن بخشی از فضای درون خانه
2-خطر ناشی از کافی نبودن اکسیژن برای دستگاه و جلوگیری از عواقب بعدی
3-کاهش حداقلی صدای دستگاه به دلیل قرارگیری آن در خارج ساختمان و قرارگیری در اتاقک
1-امکان یخزدگی و آسیب به دستگاه در هوا و فصلهای سرد سال که میتواند منجر به اختلال در لولهکشی پکیج شود.
2-امکان قرارگیری دستگاه در معرض رطوبت و باران و آسیب رسیدن به آن
3-امکان قرارگیری دستگاه در معرض باد که میتواند باعث خاموش شدن شعله شود
4-امکان قرارگیری دستگاه در معرض نور مستقیم که میتواند موجب افزایش فشار در پکیج شود.
به دلیل آسیبهای مهمی که ممکن است در دستگاه به هنگام قرارداد پکیج در بالکن و تراس به وجود آید، نصب آن در بالکن توصیه نمیشود، اما به هر صورت اگر به دنبال راهی برای نصب پکیج در بالکن هستید باید شرایط خاصی را رعایت کنید.
پارکینگ و انباری جزو محلهایی هستند که نصب پکیج ایرتورپن در آنها مورد تائید و قبول داده نشده است. در کل این محلها مکان مناسبی برای نصب پکیج نخواهد بود؛ چراکه هوا رسانی چندان مناسبی و خوبی ندارند و دسترسی شما به پکیج برای بررسی کردن شرایط آن بسیار کم خواهد بود.
در حال حاضر در ساختمانها اتاقهای کوچکی نامگذاری شده به لاندری طراحیشده که لباسشویی، پکیج و موارد دیگری از این قبیل در این محلها قرار داده میشود. توجه داشته باشید که قرار دادن پکیج در بالای لوازمی که تا حدی گرما و رطوبت از خود تولید میکنند، اصولی نخواهد بود. حتی هنگام نصب پکیج در آشپزخانه هم نباید پکیج را در قسمت بالای گاز یا لباسشویی قرار داده شود.
پکیج دیواری باید از زمین حداقل ۱ متر فاصله داشته و زیر آن خالی باشد، زیرا در زیر پکیج باید اتصالات آن نصب شود و هنگام سرویس پکیج با این قسمت کار زیادی خواهید داشت و اگر پکیج ایرتورپن بوتان به زمین چسبیده باشد، برای نصب آن قطعاً به مشکل بر خواهید خورد.
پکیج، نباید در فضای بازمانند حیاط نصبشده باشد. چون پکیج با برقکار میکند، باران یا باد میتواند در کارکرد آن مشکل تولید کند و حتی این نصب اشتباه ممکن است که خطرناک باشد
حتماً باید محل مناسبی را برای نصب پکیج دیواری در نظر داشته باشید که دسترسی به آن راحتتر باشد و بعدها هنگام سرویس کردن پکیج به مشکل برنخورید.
بسیاری از افراد محل پکیج را جایی درون کابینت در نظر میگیرند که نمای آشپزخانه را خراب نکند اما باید به این نکته توجه کرد که باید پکیج از دیوارهای اطراف کابینت حداقل ۱۰ سانت فاصله داشته باشد و همچنین درآوردن قاب و اجزای آن بهراحتی شکل بگیرد.
پکیج باید نزدیک آب، گاز و برق باشد ولولههای آب باید بهخوبی در آن وارد و خارج شود تا بتواند به دستگاه گرمایش خانه یعنی رادیاتورها آب گرم انتقال بدهد و همچنین برای شیر آب هم گرما تولید کند.
پکیج گازهایی را تولید میکند که باید از طریق دودکش خانه خارج شوند. به همین دلیل باید برای پکیج یک دودکش جداگانه در نظر بگیرید تا بتوانید لوله پکیج را به آن اتصال دهند. چنانچه دودکش در محل نصب پکیج دیواری قرار نداشته باشد، باید محلی برای آن ایجاد درست کرد تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود.
پکیج احتیاج به لولهکشی خاصی دارد زیرا لولههای شیر آب باید به آن متصل شوند و آب گرم را از طریق پکیج دریافت کنند و همچنین لولههای رادیاتورها باید به آن وصل شوند و گردش آب گرم در آنها شکت بگیرد.
سخن پایانی
در این مطلب ضمن بررسی جامع درباره شرایط محل نصب پکیج به بررسی مزایا و معایب نصب پکیج در تراس و آشپزخانه پرداختیم، با توجه به موارد بالا و معایب کمتر نصب پکیج در آشپزخانه نسبت به بالکن، به نظر میرسد بهترین انتخاب برای ساختمانهای بیشتر از ۶۰ متر، نصب پکیج در آشپزخانه است و برای ساختمانهای کوچکتر با رعایت نکات ایمنی و استفاده از اتاقکهای استاندارد میتوان پکیج را در بالکن یا تراس نصب کرد. امیدواریم اطلاعات کاملی را برای بهترین محل برای نصب پکیج دیواری به شما آموزش داده باشیم.
آخرین اخبار و مقالات
محصولات تخفیف دار
دیدگاه شما