پشتیبانی آنلاین

contact
zarbdar

علت تغییر فشار پکیج چیست؟ | علت بالا و پایین رفتن فشار پکیج

خانه ← مجله خبری ← مقالات ← علت تغییر فشار پکیج چیست؟
علت  تغییر فشار پکیج چیست؟

محصولات تخفیف دار

کیت نصب پکیج
۱/۶۰۰/۰۰۰ تومان ۱/۵۰۰/۰۰۰ تومان
مشاهده محصول
B3115
۶/۲۸۰/۰۰۰ تومان ۶/۱۰۰/۰۰ تومان
مشاهده محصول
Bita 22 s
۱۵/۵۸۰/۰۰۰ تومان ۱۳/۵۰۰/۰۰۰ تومان
مشاهده محصول
Bita 26 s
۱۶/۸۰۰/۰۰۰ تومان ۱۴/۵۸۰۰/۰۰۰ تومان
مشاهده محصول
Bita 24 s
۱۴/۴۴۰/۰۰۰ تومان ۱۴/۰۰۰/۰۰۰ تومان
مشاهده محصول
parma 26 rsi digital
۲۱/۶۶۰/۰۰۰ تومان ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ تومان
ناموجود
perla pro24rsi
۲۴/۱۶۰/۰۰۰ تومان ۲۰/۸۰۰/۰۰۰ تومان
ناموجود
parma 24 rsi digital
۲۰/۸۷۰/۰۰۰ تومان ۱۷/۳۰۰/۰۰۰ تومان
مشاهده محصول
رادیاتور پره ای il primo (ایل پریمو)
۴۰۳/۰۰۰ تومان ۴۰۰/۰۰۰ تومان
مشاهده محصول
perla pro 32rsi
۲۷/۷۴۰/۰۰۰ تومان ۲۳/۸۰۰/۰۰۰ تومان
مشاهده محصول

علت تغییر فشار پکیج چیست؟

دسته بندی : اخبار و مقالات

توضیحات

یکی از مشکلات شایع که امکان دارد حین عملکرد پکیج رخ دهد، بالا و پایین رفتن فشار پکیج می‌باشد. استفاده از پکیج گرمایشی به منظور تامین آبگرم مورد نیاز مدار گرمایشی ساختمان و آب گرم مصرفی بهداشتی به طور چمشگیری افزایش یافته و به دلیل سطح ایمنی بالا و همچنین کاهش اتلاف و هدر رفتن انرژی با استقبال بسیار زیادی از سوی مصرف کنندگان رو به رو شده است.

زمانیکه دمای آب پکیج بوتان زیاد می‌شود، موجب افزایش فشار درونی می‌شود. فشار درون پکیج را به وسیله گیج فشار بر حسب بار و یا اتمسفر اندازه می‌گیرند. هنگامی که شیر آب مصرفی یا مدار گرمایشی باز شود، دستگاه پکیج روشن می‌شود و عملیات گرم کردن آب ورودی به دستگاه را انجام میدهد. زمانیکه آب گرم شده و حجم آن نیز زیاد می‌شود، این امر سبب افزایش فشار دستگاه خواهد شد.

فشار نرمال و مناسب بین 0.7 تا 1.5 بار برای تمامی مدل های پکیج گرمایشی است. اما بعضی مواقع حین عملکرد پکیج شاهد افزایش یا کاهش فشار خواهیم بود. بعضی عوامل و نکات در این امر دخیل می‌باشند که با دانستن آنها می‌توانید علت تغییر فشار پکیج را بررسی و رفع نمایید. سازنده های پکیج گرمایشی با بکارگیری قطعاتی به صورت مداوم فشار پکیج را تنظیم و کنترل می‌نمایند.

اما بعضی مواقع خرابی و اختلال در عملکرد سایر قطعات بکار رفته در پکیج، موجب بالا و پایین رفتن فشار پکیج می‌شوند. در تمامی پکیج ها مانومتر یا همان گیج فشار به کار گرفته شده است که به کمک عقربه، فشار داخل دستگاه را به مصرف کنندگان نشان می‌‌دهد. باید توجه نمود که حیطه‌ی نرمال باید بین 0.7 الی 1.5 بار باشد و در صورت زیاد یا کم شدن این اعداد، بایستی علت را جویا شد و بررسی کرد.

 

فشار پکیج چیست؟

یکی از مشکلات شایع که ممکن است حین عملکرد پکیج اتفاق بی افتد، بالا و پایین رفتن فشار پکیج است. همانطور که شاهد هستیم استفاده از پکیج گرمایشی به منظور تامین آبگرم مصرفی بهداشتی و آبگرم مورد نیاز مدار گرمایشی ساختمان به طور چمشگیری افزایش یافته و بدلیل سطح ایمنی بالا و همچنین کاهش اتلاف و هدررفت انرژی با استقبال فروانی از سوی کاربران روبه رو شده است. همانطور که از نامش پیداست پکیج با حرارت و گرمادهی سروکار دارد. زمانیکه دمای آب پکیج زیاد شود، افزایش فشار درونی را به همراه دارد.

تنظیم فشار پکیج بوتاندرون پکیج به وسیله گیج فشار بر حسب بار و یااتمسفر سنجیده می شود. زمانیکه شیر آب مصرفی و یا مدار گرمایشی باز می شود، دستگاه پکیج روشن شده و وظیفه گرم کردن آب ورودی به دستگاه را به عهده دارد. زمانیکه آب گرم می شود حجم آن نیز زیاد شده و همین امر سبب افزایش فشار دستگاه می گردد.

فشار نرمال و مناسب بین ۰.۷ تا ۱.۵ بار برای تمامی مدل های پکیج گرمایشی در نظر گرفته شده است. اما گاهی اوقات حین عملکرد شاهد افزایش و یا کاهش فشار پکیج خواهیم بود. اما برخی عوامل و نکات در این امر دخیل هستند که با اطلاع از آنها می توان علت تغییر فشار پکیج را بررسی و رفع نمود.

 

فشار پکیج چیست؟

 

علت افت فشار در پکیج

افت فشار در پکیج به دلایل مختلفی رخ می‌دهد. برخی مواقع این مسئله را به راحتی می‌توانید رفع کنید. اما در برخی مواقع نیاز است تا یک فرد متخصص پکیج شما را بررسی نموده و نقص فنی را رفع کند. در این بخش اصلی ترین دلایلی که منجر به افت فشار در پکیج می‌شود را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 

بروز نشتی در پکیج

یکی از اصلی‌ترین علت‌هایی که سبب می‌شود فشار پکیج کاهش پیدا کند، بروز نشتی در پکیج است. نشتی در پکیج می‌تواند منجر به کاهش و یا افزایش فشار پکیج شود. بنابراین در صورتی که پکیج شما افت فشار دارد، به دنبال نشتی باشید. لوله ها، دریچه‌ها و تمامی بخش‌های رادیاتور را بررسی کنید. سوراخ بودن و بروز هر مشکلی در این بخش‌ها می‌تواند منجر به نشتی شود.

از این رو در صورت مشاهده نشتی و یا خیس بودن کف، یعنی افت فشار پکیج به این علت است. در برخی مواقع ممکن است تشخیص ندهید که نشتی دقیقا کجاست. بنابراین باید از یک تعمیرکار کمک بخواهید تا بخش‌های مختلف را بررسی کرده و محل دقیق نشتی را مشخص کند.

 

وجود هوا در سیستم پکیج

از دیگر دلایلی که سبب بروز افت فشار در پکیج می‌شود، وجود نشتی در پکیج است. در صورتی که درون سیستم هوا وجود داشته باشد، به همان اندازه سبب می‌شود تا آب کمتر جریان داشته باشد. در بیشتر مواقع خودتان می‌توانید به راحتی وجود هوا در سیستم را تشخیص داده و آن را رفع کنید. بنابراین قبل از انجام هر کاری می‌بایست رادیاتور‌ها را هواگیری کنید.

به منظور هواگیری رادیاتور ها، می‌بایست با توجه به نوع شیری که در آن نصب شده است، از پیچ گوشتی و یا آچار فرانسه استفاده کنید. برای هواگیری دریچه‌های هوا را بر خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید. با اینکار آب به بیرون ریخته می‌شود. این کار سبب می‌شود تا اگر هوایی درون رادیاتور‌ها و لوله‌ها گیر کرده است خارج شود.

 

منبع انبساط پکیج

منبع انبساط مهم‌ترین بخش از یک پکیج دیواری است. این بخش در واقع کار متعادل‌سازی فشار آب و هر نوع انبساط ایجاد شده در هنگامی که می‌خواهید آب گرم شود را بر عهده دارد. در واقع در هنگام حمام کردن و یا ظرف شستن با آب داغ این بخش وارد عمل شده است. این بخش به طور کلی فشار آب در پکیج را ثابت نگه می‌دارد. با اینکار پکیج به طور دقیق گرم کردن آب را انجام می‌دهد.

در صورتی که منبع انبساط به هر دلیلی خراب شود، در نتیجه پکیج نمی‌تواند فشار آب را کنترل کرده و فشار آب گرم را ثابت نگه دارد. در نتیجه فشار روی منبع انبساط به سرعت بالا می‌رود. بنابراین در صورت ادامه این مشکل به راحتی پکیج دچار افت فشار می‌شود. از این رو باید منبع انبساط بررسی شده و عیب یابی شود تا فشار پکیج ثابت شود.

برای تست منبع انبساط می‌توانید درپوش والو یا شیر را باز کنید. در صورتی که از این بخش فقط هوا خارج شود در واقع مشکل وجود نداشته و منبع انبساط نرمال کار می‌کند.

اما در صورتی که به جای هوا متوجه خروج آب از این قسمت شدید، نشان دهنده این است که منبع انبساط پکیج خراب شده است. در این‌صورت باید حتما این بخش را تعویض کنید. در صورتی که نه آب و نه هوا از این بخش خارج شده باشد، نشان‌دهنده این است که منبع انبساط باد ندارد. باید با فشار یک بار باد شود. اینکار توسط یک تلمبه معمولی به راحتی قابل اجرا است.

 

منبع انبساط پکیج

 

خراب شدن و یا باز ماندن شیر پرکن

معمولا این علت رایج‌ترین علتی است که موجب افت فشار پکیج می‌شود. شیر پرکن بخشی از پکیج است که دقیقا در زیر پکیج به شکل یک پیچ پلاستیکی به رنگ سیاه یا آبی وجود دارد. این بخش معمولا به منظور هواگیری کردن پکیج استفاده می‌شود. شما با باز کردن شیر پرکن بر خلاف جهت عقربه‌های ساعت، در واقع اجازه می‌دهید آب وارد پکیج شود.

به اینکار اصطلاحا آبگیری پکیج گفته می‌شود. با باز کردن شیر پرکن به فشار پکیج دقت کنید. بعد از اینکه فشار به 1.5 الی 2 بار رسید، می‌توانید آن را ببندید. در صورتی که شیر پرکن را نبندید، ممکن است فشار پکیج بالاتر یا پائین تر از حد معمول برود. البته در برخی مواقع اگر شیر پرکن پکیج خراب شود، در نتیجه سبب بالا رفتن یا پائین آمدن فشار پکیج می‌شود.

 

سوراخ شدن مبدل حرارتی

معمولا این مسئله به ندرت اتفاق می‌افتد و سوراخ شدن مبدل حرارتی می‌تواند کمترین نقش را در افت فشار پکیج داشته باشد. اما به هر حال می‌تواند به عنوان یکی از دلایلی شناخته شود که منجر به افت فشار در پکیج می‌شود. در صورتی که سوراخ شدن مبدل حرارتی علت اصلی این مشکل باشد، معمولا فشار پکیج با سرعت کمتری کاهش یا افزایش پیدا می‌کند.

 

مشکل در عملکرد قطعات و بالا رفتن فشار پکیج

تقریبا می‌توان گفت خراب شدن بیشتر قطعات پکیج سبب می‌شود تا فشار پکیج بیش از حد بالا برود. معمولا بیشترین قطعاتی که در بالا رفتن فشار پکیج تاثیر دارند، شامل مبدل پکیج، شیر پرکن، شیر تخلیه فشار، منبع انبساط و پمپ پکیج است. در صورتی که هر یک از این قطعات با مشکلی رو به رو شده و خراب شوند، معمولا سبب می‌شود تا فشار پکیج بیش از حد نرمال بالا برود. بنابراین می‌بایست از تعمیرکار بخواهید تا این بخش‌ها را بررسی کرده و در صورت نیاز آن‌ها را تعمیر یا تعویض نماید.

 

مشکل در عملکرد قطعات و بالا رفتن فشار پکیج

 

خراب شدن پمپ پکیج و افزایش فشار پکیج

اگر شعله پکیج روشن است اما متوجه شدی دما ثابت مانده و بالا نمی‌رود، باید احتمال دهید که پمپ پکیج خراب شده است. در صورتی که پکیج شما تک مبدل باشد، اگر پمپ پکیج خراب شود، آب گرم می‌شود اما در سیستم گرمایشی فشار آب بالا می‌رود. در اینصورت پس از گذشت چند ثانیه شعله پکیج خاموش شده و در این حالت پکیج اخطار می‌دهد. این اخطار یعنی دمای پکیج افزایش پیدا کرده است. در صورتی که پکیج شما دو مبدله باشد، در صورت افزایش فشار پکیج هم دمای آب و هم سیستم بیش از حد بالا می‌رود.

 

خراب شدن شیر تخلیه

یکی دیگر از علت‌هایی که سبب می‌شود تا فشار پکیج بالا تر از حد نرمال برود، خراب شدن شیر تخلیه در پکیج است. در صورتی که فشار پکیج به هر دلیلی بالاتر از 3 بار برود، در نتیجه برای اینکه بتوان این فشار را کنترل کرد، شیر تخلیه یا همان شیر اطمینان وارد عمل  می‌شود. این شیر در واقع آب را تخلیه می‌کند. بنابراین سبب پائین آمدن فشار پکیج می‌شود.

در صورتی که به هر دلیلی فشار پکیج بالا تر از حد نرمال برود و شیر اطمینان خراب شده باشد، در نتیجه نمی‌توان فشار را کاهش داد. از این رو بهتر است قبل از شروع فصل سرما، با سرویس کردن پکیج جلوی بروز این مشکلات را بگیرید. در صورتی که شیر اطمینان پکیج خراب باشد، می‌بایست از تعمیرکار بخواهید آن را تعویض کند.

 

علت بالارفتن فشار پکیج در حالت زمستانی

پکیج باید آب را برای دو منظور گرم کند. ابتدا برای مصرف یعنی هنگامی که شیر آب گرم را باز می‌کنید، روشن شده و آب را گرم می‌کند. این کار به‌وسیله سنسور انجام می‌شود و اگر دقت کرده باشید، پس از بازکردن شیر آب، پکیج جرقه می‌زند.

وظیفه دوم پکیج گرم‌کردن آب برای گردش در رادیاتور و گرم‌شدن منزل است. وقتی حالت زمستانی فعال می‌شود در واقع پکیج اقدام به گرم‌کردن آب رادیاتورها نیز می‌کند اما همچنان اولویت با آب مصرفی است. یعنی اگر هم‌زمان در حال گرم‌کردن آب رادیاتور باشد و شیر آب هم باز شود، اولویت گرم‌کردن آب مصرفی است.

معمولا قبل از شروع فصل سرما رادیاتورها هواگیری می‌شوند و همچنین پکیج در حالت زمستانی قرار می‌گیرد. اگر این دو کار را هم‌زمان انجام دهید هوای زیادی وارد رادیاتور می‌شود و فشار پکیج بالا می‌رود. توصیه می‌شود قبل از هواگیری رادیاتور، ابتدا پکیج را خاموش کنید و همچنین شیر رفت ‌و برگشت آب را باز کنید. این شیر یکی از سه شیر متصل به پکیج است. بعد از اینکه هواگیری رادیاتور تمام شد پکیج را روشن کرده، فشار را تنظیم کنید و سپس آن را در حالت زمستانی قرار دهید.

 

خطرات بالا رفتن فشار پکیج

برای پاسخ به این سوال همانطور که گفتم قبل از مشاهده جایگاه بالا یا پایین بودن عقربه فشار بار پکیج دقت کنید عقربه بار روی چه عددی قرار گرفته است، در صورتی که منظور شما خطرات بالا رفتن عقربه فشار پکیج بیشتر از عدد 2 بار می باشد باید بگم که بالا رفتن فشار پکیج در صورت سالم بودن قطعه ای به نام شیر اطمينان یا شیر سه بار بیشترین مشکلی که میتونه برای شما داشته باشد فقط تخلیه آب اضافی در سیستم میباشد و معمولا خطرات آنچنانی برای شما نخواهد داشت.

ولی در صورتی که منظور شما بالا رفتن عقربه فشار بار روی خط صفر می‌باشد باید خدمتتون عرض کنم که در صورتیکه عقربه بار پکیج به مدت طولانی روی عدد 0 باشد و پرشر سوئیچ آب که مسئول قطع کردن عملکرد پکیج در زمان کمبود فشار بار را دارا می‌باشد رسوب گرفته باشد و عمل نکند و به اصطلاح پکیج به مدت طولانی بدون آب کار کند باید عرض کنم که دیگه باید به فکر یه پکیج جدید باشید چون تقریبا تمام قطعاتی که به طور مستقیم با آب در ارتباط هستند معیوب شده و باید تعویض شوند.

ولی بازم اینو بگم که در بدترین حالت ممکن خطر بالا رفتن فشار پکیج تا به حال خطرات جانی مشاهده نشده و در نهایت پس از این اتفاق خطرات مالی به همراه خواهد داشت.

 

دیدگا ها
ثبت دیدگاه
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است !!

دیدگاه شما

captcha
ارسال دیدگاه

آخرین اخبار و مقالات

تفاوت پکیج بوتان پارما و پارلا در چیست؟
...
راهنمای انتخاب پکیج مناسب برای خانه 80 متری
...
علت روشن نشدن مشعل و شمعک پکیج بوتان چیست؟
علت روشن نشدن مشعل و شمعک پکیج بوتان چیست؟ ...
5 علت انفجاری روشن شدن پکیج چیست؟
علت انفجاری روشن شدن پکیج چیست و چه خطراتی دارد؟ ...

محصولات تخفیف دار

کیت نصب پکیج
  • کیت نصب پکیج
۱/۶۰۰/۰۰۰ تومان ۱/۵۰۰/۰۰۰ تومان
مشاهده محصول
B3115
  • آبگرمکن های کم فشار B3115
۶/۲۸۰/۰۰۰ تومان ۶/۱۰۰/۰۰ تومان
مشاهده محصول
Bita 22 s
  • بی تا 22 فن دار
۱۵/۵۸۰/۰۰۰ تومان ۱۳/۵۰۰/۰۰۰ تومان
مشاهده محصول
Bita 26 s
  • قیمت پکیج بی تا 26 هزار بوتان
۱۶/۸۰۰/۰۰۰ تومان ۱۴/۵۸۰۰/۰۰۰ تومان
مشاهده محصول
Bita 24 s
  • بی تا 24 فن دار
۱۴/۴۴۰/۰۰۰ تومان ۱۴/۰۰۰/۰۰۰ تومان
مشاهده محصول
parma 26 rsi digital
  • پارما 26 فن دار دیجیتال
۲۱/۶۶۰/۰۰۰ تومان ۲۰/۰۰۰/۰۰۰ تومان
ناموجود
perla pro24rsi
  • پرلا پرو 24 فن دار
۲۴/۱۶۰/۰۰۰ تومان ۲۰/۸۰۰/۰۰۰ تومان
ناموجود
parma 24 rsi digital
  • پارما 24 فن دار دیجیتال
۲۰/۸۷۰/۰۰۰ تومان ۱۷/۳۰۰/۰۰۰ تومان
مشاهده محصول
رادیاتور پره ای il primo (ایل پریمو)
  • رادیاتور پره ای il primo (ایل پریمو)
۴۰۳/۰۰۰ تومان ۴۰۰/۰۰۰ تومان
مشاهده محصول
perla pro 32rsi
  • پرلا پرو 32 فن دار
۲۷/۷۴۰/۰۰۰ تومان ۲۳/۸۰۰/۰۰۰ تومان
مشاهده محصول
تلگرام اینستاگرام آپارات